Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 2-5 dagar. Order som kommer in före kl 12 vardagar skickas före kl 16 samma dag. Under högsäsong kan det ta längre tid. Vid eventuella leveransfördröjningar har du som kund rätt att häva ett köp genom att kontakta info@oggibags.se

Vi skickar beställningar med DHL servicepoint. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. 

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till DHL eller ev annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till DHL eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med DHL eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dagar), så fakturerar vi dig 299 kr för vårt arbete med hantering av varorna administration, frakt, returfrakt. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska kostnaden. Prissättning sker efter DHLs prissättning för paket. Vid ordervärde överstigande 600 kr bjuder vi på fraktkostnaden.

Ålder

Hos oggibags.se måste man vara 18 år gammal för att handla utan målsmans godkännande.

 

Ångerrätt/Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som kund alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan. Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning, varorna ska vara i orginalförpackning och felfria. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador.

Vill man åberopa sin ångerrätt ska man meddela oss genom att maila info@oggibags.se senast 14 dagar efter att du mottagit varan. Vi mailar en fraktsedel med DHL till dig, som du sedan lämnar in på ditt servicepoint. När varan kommit i retur till oss inom 14 dagar från mottagandet att den är oanvänd och försäljningsbar sker full återbetalning inom högst  5-7 arbetsdagar från det att varan är mottagen. Ni betalar själv er returkostnad a 79 kr + 69 kr (en hanteringsavgift för retur) Fakturan kommer via mail. Vi har ej ångerrätt/returrätt på nedsatta varor,

Kund har rätt att reklamera en vara i tre år från att varan mottogs. Som konsument ska man meddela oss inom 2 månader efter att felet upptäcktes. Samtliga kostnader återbetalas i samband med en godkänd reklamation. Dock förbehåller vi oss rätten att avhjälpa felet genom omleverans, laga vara eller upphäva köp. Vi förbehåller oss rätten att få varan skickad till oss inom högst två månader efter att man har meddelat felet. Vid en reklamation ber vi dig alltid först kontakta oss info@oggibags.se och beskriva felet så noggrant som möjligt (bifoga gärna bilder). Vid godkänd reklamation har du som kund rätt till en ny produkt till samma pris.

Vid eventuell tvist följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens beslut. 

Vid reklamation/ångerrätt kontakta alltid Oggi bags för fraktsedel 019 500 02 08.

 

Betalningsalternativ

- Klarna
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank.

- Faktura
Betalningsvillkor 10 dagar. När du väljer att betala mot faktura görs en kreditupplysning på ditt person- eller organisationsnummer. Leverans sker till den adress som finns registrerad såsom folkbokföringsadress. Betalningsvillkor är 10 dagar netto. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 2% per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiterar lagstadgad påminnelseavgift på 50 kr. Vid beställning mot faktura måste beställaren vara minst 18 år. Vi fakturerar inte under 1000 kr.

 

 

Minimiorder

Minimiorder är 200 kr inklusive moms.

 

Sekretess och GDPR

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). När du valt om du vill att din e-post ska sparas eller inte vid köpet hos oggibags.se godkänner du hur du vill ha det med dina uppgifter i vår verksamhet. Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part. Enligt GDPR har du rätt att begära ut den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Vi har inga reklamutskick eller kundklubb i vår verksamhet.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen